top of page
  • Mikael Bisp

Cortex Challenge: Harry PotterFakta

Udgiver: Asmodee Udvikler: Johan Benvenuto, Nicolas Bourgoin

Harry Potter er efterhånden lige så kendt som Anders And, Bruce Willis og Ove Sprogøe. Tilsammen. Det afføder naturligvis en masse vildskud på det kreative træ; Videospil, kortspil og brætspil. Vi kigger nærmere på nyeste skud på stammen i sidstnævnte katergori. Der er findes masser af brætspil der påhæftes et mærkat af tidens trend. Bare forestil jer Ludo, men med smølfebrikker! Ej, okay, det siger vist mere om min alder end om spillet, der i denne omgang skal anmeldes. Vores lille familie er meget glad for både brætspil og Harry Potter, så vi har været spændte på at spille og anmelde lige præcis denne titel.Jeg behøver nok ikke bruge tid på at forklare hvem eller hvad Harry Potter er for noget, der er nok ikke mange folk på denne klode som ikke har stiftet bekendtskab med det magiske univers. Cortex Challenge, til gengæld, er der nok ikke helt så mange folk som har hørt om før, så her må jeg hellere gøre et forsøg på at forklare hvad det er for et type brætspil. Det er faktisk meget simpelt, det er et kortspil med 8 foskellige typer kort, hvert af disse kort har en lille opgave på sig og som spiller gælder det om at løse opgaven hurtigst, og dermed vinde kortet. Vinder man 2 kort med samme type opgave, så kan man bytte dem til en puslespilsbrik, den som først samler alle fire brikker har vundet spillet. Ok, det er måske ikke simpelt, men i forhold til mange af de andre kortspil på markedet, så er det lettilgængeligt, og efter at man har spillet i 5 minutter, så har alle spillere fattet reglerne, og det føles som om man har kendt spillets regler lige så lang tid som man har kendt til Harry Potter. Det var i hvert fald sådan det forholdt sig her i casa Gammelpot.


Man spiller Cortex Challenge med en kortbunke midt på bordet med bagsiden opad, der vendes et kort på bordet så alle spillerne kan se det sammen. Den som først mener at have løst opgaven på kortet, lægger sin hånd henover kortet og siger løsningen højt. Har man den rette løsning vinder man kortet, hvis man fejler og løser opgaven forkert, taber man omgangen og må sidde over når det næste kort bliver vendt. Hvis man kun er 2 spillere, vinder modstanderen kortet hvis man ikke kan løse opgaven rigtigt, så det gælder om ikke at være for ivrig med at finde løsningen.


Udviklerne har flettet Harry Potter universet ind via opaverne på kortene. Der er som før nævnt 8 forskellige typer kort:

Hemmelige passager – Et kort med en lille labyrint, hvor det gælder om at finde ud hvad for en genstand Harry Potters fodspor fører over til. Kapløbet om det Gyldne Lyn – Et kort hvor der er flere forskellige farvede quidditch spillere på, ved hjælp af udelukkelsesmetoden skal man finde ud af hvilken farve der fører løbet. Den unikke Patronus – På dette kort er der en masse forskellige genstande fra Harry Potter universet, spillerne skal finde den genstand som der kun er en af på kortet. Troldmandens Kaos – Her er der en masse forskellige farvede objekter, spillerne skal finde ud af hvilken farve der er flest af.

Besværgelses kamp – På dette kort er der en tryllestav med et lyn. Tryllestaven kan være blå eller rød, er den blå skal man pege med venstre pegefinger og rød er så højre pegefinger. Farven på lynet kan ligeledes være blå eller rød og denne farve indikerer hvilken side man skal pege til. Hogwarts Kollegier – på dette kort er der tre identiske våbenskjold, der er dog et af dem som har en lille fejl. Find fejlen og du vinder kortet.

Den magiske cirkel – På bagsiden af dette kort er der 6 symboler som man skal huske, når kortet vendes vil et af symbolerne være væk eller der vil være et symbol som ikke var på bagsiden.

Føleudfording – Der er 10 specielle kort med 3D figurer på som man kan føle. Hvis der vendes et følekort, så skal den spiller der sidst vandt et kort, føle på et tilfældigt følekort og fortælle de andre spillere hvilket kort de tror det er.Når man vinder et kort skal man placere det foran sig, når man har 2 af samme type kort, kan man bytte det med en del af sit puslespil (et våbenskjold i fire dele), man må dog kun have 4 forskellige typer af opgavekort foran sig, hvis man vinder et opgavekort som man ikke har på bordet allerede tvinges man til at smide et af kortene væk.

Vi har spillet Cortex Challenge med 2 og 3 spillere hjemme hos os, man kan dog være 6 spillere på en gang, men jeg synes spillet fungerer bedst med et mindre antal spillere, fordi at kortene er små og det er svært for alle spillerne at se kortet ordentligt samtidigt. Så med mindre man har et stort rundt bord, man kan spille på, fungerer det bedst med 2 til 4 spillere. Jeg spillede for det meste sammen med mine 12 -og 17-årige døtre, hvilket faktisk er den perfekte alder til Harry Potter og Cortex Challenge spillet. Jeg vandt det første spil uden problemer, men de efterfølgende spil beviste at ungdommen lærer hurtigt og slår alderdommen hver gang. Det skyldes lidt at nogle af opgaverne ikke fungerer for mig da jeg er farveblind, mens disse opgaver ikke var noget problem for mine piger.

Vi var godt underholdt de første par dage med spillet, så meget at når jeg kom hjem fra arbejde sad mine døtre allerede og spillede mod hinanden, de elskede at spille Cortex. Men det skabte også et mindre problem, der er kun 74 forskellige opgave kort med i spillet, hvilket betød at pigerne lærte opgaverne udenad i løbet af få spil. På den måde mistede spillet sin magi meget hurtigt, desværre er det ikke muligt at kaste en Obliviate besværgelse for at slette sine medspilleres hukommelse, men jeg er da sikker på at når spillet har samlet lidt støv på vores spil reol, vil det sikkert have genvundet noget af sin magi.Det er ikke alle brætspil hvor det pynter når man smider det ind i Harry Potter universet, Cortex Challenge passer dog rigtig godt sammen med Harry Potter, det her er ikke bare et Skakspil hvor man har skiftet brikkerne ud med Harry Potter figurer.

 

Harry Potter: Cortex Challenge er er underholdende kortspil, som er let at lære og sjovt at spille. Det er et perfekt spil når man har lyst til et hurtigt, men stadig udfordrende, spil med sine venner. Men som alt andet i livet, så fungerer det her spil bedst i små doser, og endnu bedre hvis du og dine venner er født med en ringe langtids hukommelse.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

コメント


bottom of page