top of page
  • Stoffer

Fall Guys: Ultimate Knockout


Fakta

Udgiver: Devolver Digital Udvikler: Mediatonic Platform testet på: PS4 Tilgængelige platforme: PC

Fall Guys er et battle royale/multiplayer spil med små vingummifigurer, som man løber panisk rundt med i et forsøg på at gennemføre de forhindringer man møder undervejs.

Så snart man kommer ind på en bane, gælder det om at løbe. Man bliver sendt ind med 59 andre spillere der venter online, og herfra bliver man så sendt ud på en række simple baner.

Det gælder om at komme først - for hver runde bliver de dårligste Fall Guys sendt hjem, og resten fortsætter. Grafisk er der ikke sparet på noget og designerne har benyttet sig af hele farvepaletten. Dette spil er, med andre ord, ikke for de farveforskrækkede.

Vingummifigurerne har ikke, som sådan, et sprog man forstår, men de laver lyde undervejs og jeg var godt underholdt.

Musikken passer til det grafiske udtryk og er ikke, som man kunne have frygtet, irriterende. Det tilføjer morskab og humor, synes jeg.

Man er så tilpas klodset en figur, at det er en kamp at komme gennem banerne – men det tilføjer blot til morskaben. Du er ikke særligt koordineret, men du kan finde ud af fire ting: Løbe, hoppe, trække i dine modstandere - og falde.

Det er de grundlæggende ting din figur kan og det fungerer 100%. Spillet er tydeligvis inspireret af Takeshi Castle og Wipeout. Du kan f.eks. have en bane hvor der er en kæmpe kugle der kommer rullende imod dig, hvor rundt om hjørnet venter en hammer der slår dig ud af banen og du bliver diskvalificeret.

Eller du skal trække store klodser hen til en væg for derefter at hoppe videre. Men det ser din online modstandere og de fjerner klodserne så du falder ned og må starte helt forfra.

Det er hylende morsomt og man kan ikke få latter musklerne til at slappe af igen.

Spillet er kun et multiplayer-spil.

Der er ingen singleplayer kampagne, men til gengæld er der 29 forskellige baner og Indiana Jones lignende fælder! Man kan være op til 4 spillere i Coop, flere kunne dog have været en god tilføjelse.

Det er et ekstremt vanedannende spil. Man har bare lyst til et nyt game hver gang. Men noget der mangler i spillet, er at man kunne lave sin egen match med venner eller AI?Det kunne være en god tilføjelse. Mens andre måske vil mene, at det kunne give nogle problemer, hvor AI ville være nødt til at tabe med vilje måske??

Hvem ved? Måske Mediatonic vil tilføje det ligesom Rocket league og andre spil. Jeg bemærkede en sjov detalje i spillet: En spiller som står ved mål-strengen og løber frem og tilbage.

Han var sikret hvis han dog var løbet over, men han virkede så selvsikker. Men tiden løb pludselig ud og han var diskvalificeret. Hyldende morsomt! Spillet er på tid, men man ser ikke nogen nedtælling. Det er også det, der gør panikken spændende.

Når jeg i mål inden tiden løber ud? Der er 45 ud af 60 der skal nå i mål og jeg er nummer 44. Tallet bliver mindre for hver bane vi løber igennem.

Det er spændende og det er sjovt. Man har ikke nogen tidsfornemmelse for hvornår tiden løber ud, men der skal løbes og det er nu!

Battle Royale plejer at være blodigt, men denne gang kan alle være med i alle aldre og det er imponerende at man kan lave et forholdsvist ”uskyldigt” battle royale. Det fungerer upåklageligt.

Alt I alt, er Fall Guys et rigtigt sjovt og underholdende spil og det får de varmeste anbefalinger herfra. For 150kr på Steam får man et godt grin og masser af timers underholdning.

Nu er sæson 2 udkommet med flere baner og mere indhold. Det er sjovt, det er dødsens, det er for alle aldre.

 

Et af spillets bedste spil

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Comments


bottom of page