top of page
  • Paw

Oddworld: Soulstorm


Fakta

Udgiver: Oddworld Inhabitants Udvikler: Oddworld Inhabitants Platform testet på: PS5 Tilgængelige platforme: PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, PC

Det er snart 25 år siden at det første spil i rækken Abe Odyssey blev udgivet til den første PlayStation. Så kom der en toer efter den store succes, men den var spillets udvikler Lorne Lanning ikke helt tilfreds med, så han har valgt at genstarte toeren med titlen Oddworld Soulstorm. Spillet tager udgangspunkt efter det første spil, så det kræver man har lidt baggrundsviden på plads. Men udover det vil jeg bare sige at Oddworld Soulstorm er en begivenhedsrig oplevelse!

Historien tager sin begyndelse lige efter 1eren. Slaven Abe befriede de hårdt trængte slaver fra den onde kødfabrik Rupture Farms som ville have dem på menuen. Han er nu blevet et forbilledet for de andre Mudokons ved at starte et oprør mod de hensynsløse virksomheder, der holder hans race som slaver. I mellemtiden har de onde Glukkons udviklet en meget vanedannende drik kaldet Soulstorm Brew, designet til at holde Mudokon-slaverne føjelige og afhængige af deres herrer.

Lige fra starten af Oddworld Soulstorm sidder man på kanten af sædet med den nervepirrende fortælling som historien danner ramme om. Man er svedig når man holder controlleren fordi der er mange forhindringer der skal overvindes, og det går meget hurtigt.

Hvis du har spillet New N Tasty der er et remake bygget over Abes Odyssey, så ved du også hvordan Oddworld Soulstorm fungerer. Du styrer Abe mod højre eller venstre og undgår miner, bomber og fjender i hans jagt på hans frihed for sig selv og sit folk. Oddworld: Soulstorm er et spil, som bygger på at man prøver igen og igen indtil det lykkes. Desværre kan mekanikken til tider være frustrerende og dårlige timing vil resultere i øjeblikkelig død, fordi du lander på en bombe eller i en kødhakker eller simpelthen bliver skudt.


Et andet aspekt, der føjer til variationen og sjove faktorer er, at du kan bruge gadgets til at tage dig af vagter med håndlavet genstande. For eksempel er den kendte Soulstorm drik brandbar, så du kan kaste dem på fjender og derefter se dem løbe forbi en fakkel for kun at brænde ihjel. Du kan også lægge landminer, der bedøver fjender, og binde sovende vagter, med tape efter at visitere dem for deres inventar og mere. Uanset om du telepatisk kontrollerer fjender, eller omhyggeligt styrer Mudokons til en teleport hvor de kan forsvinde, eller om du vil befale dine artsfæller til at betjene maskiner, eller sniger dig forbi en bande sovende vagter, så er der masser af sjov at hente.

Spillet bygger også denne gang på at man bruger et håndlavet system hvor man skal skaffe materialer til at mikse forskellige væsker der udgør flere forskellige genstande, som du kan bruge i kampen mod fjenden. Det er vanedannende og giver lysten til at blive ved med at samle, så man kan skabe endnu flere hjemmelavet opfindelser. Styringen er som man kender det fra PlayStation på en controller, og det fungerer rigtig godt.

Jeg foretrækker personligt selv controller til Oddworld spil, og man må sige at det fungerer bedre end mus og tastatur som i det forgående spil, hvor det var sværere end hvis man brugte en controller.

Jeg må indrømme, at jeg synes endnu bedre om det nye udseende til dette remake. Den måde, lyset skinner over grotter og bjerge på, og hvordan baggrundene fortæller om en større verden, som er så detaljeret at man taber næse og mund. Karaktererne er godt designede og er godt animerede, teksturerne står klart selvom det er på PS4, og det virker som om Oddworld Inhabitans har lagt meget arbejde i at skabe den rette atmosfære, og dét er i den grad lykkedes for dem.

Oddworld: Soulstorm er et syret og hæsblæsende univers, og det kan varmt anbefales. Dem som ikke kender universet vil ikke have problemer med at spille spillet, men det er ærgerligt at man ikke får genopfrisket historien fra 1eren, så man må nok forvente at sidde og være lidt uforstående. Men hvis du er frisk på en dyster og mørk, syret platform historie har du valgt det rigtige produkt. Altså hvis du kan se gennem fingre på de mange tekniske fejl, for der er grafiske fejl som irriterer, manglende rendering og frameraten som falder engang imellem. Man kan godt mærke at der er forskel mellem en PS4 og en PS5 konsol. PS4 versionen køre desværre ikke altid glat, men det gør PS5 versionen til gengæld. Når jeg starter en bane eller er et sted hvor der er mange konfrontationer eller eksplosioner, så hoster og hakker min PS4, og har ligesom svært ved at følge med. Man kan godt mærke at spillet er en next-gen udgivelse til PC eller PS5. Lydeffekter, og lydsporet er fuldstændig i top, og man fornemmer virkelig at man er i samme stemning som i det foregående spil og de har virkelig bevaret ånden.

Jeg vil anbefale spillet til alle der gerne vil have et syret platformeventyr, med hæsblæsende action og ikke mindst et lineært spil hvor man skal gå fra A til B, men som til gengæld har meget variation i gameplayet.

Oddworld: Soulstorm er bestemt et spil, som de, der leder efter et platformseventyr, absolut skal prøve. Det er særligt tilfredsstillende at mærke, at tiden endelig er inde til et remake af Abe Exodus. Jeg må sige som gammel fan af spillet, så skuffer det ikke trods de mange fejl som lige mangler en opdatering eller 2.

Oddworld: Soulstorm er virkelig en oplevelse værdig, og kan varmt anbefales.

 

Et godt spil som vi anbefaler, også til fuld pris.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Comments


bottom of page