top of page
  • Aili

Pap for 2


Dobbelt så sjovt

Mange brætspil er lavet så man kan være op til 4-6 personer rundt om et bord til en hyggelig spilleaften. Hvis man så er to personer som ønsker at spille et spil så er det ikke alle spil som være lige så interessant med så få spillere. Så står man lige og ønsker sig lidt nyt til bordet, så har jeg fundet tre forslag til spil du skal kaste dine penge efter, hvis du søger inspiration til en spilleaften for to.


HanimakujiHanimakuji er et yderst smukt lille kortspil. I skal kæmpe for at vinde de yndefulde egenskaber fra jeres Geisha kvinder foran jer. I har 4 forskellige træk i kan vælge imellem, og rækkefølgen i vælger jeres træk i er lige meget men spillet er bygget op på at i skal tage alle fire valg.

Det lyder nemt, men intet er så ligetil i Hanimakuji.

Spillet rummer dimensioner af strategi fordybelse og en lille portion held.

Intet er forudsigeligt, hvilket gør Hanimakuji til et perfekt to personers spil som kan spilles flere gange uden at blive kedeligt.

Første spiller som scorer 11 point vinder, hvis i begge ender med 11 point er det personen med flest Geisha kvinder som vinder spillet.

Kan du regne næste træk ud?

7+

15 min.

2 Pers.


PatchworkNål og tråd og Tetris.

Spillet består af en midter spilleplade, og hver spiller har et tæppe foran sig, som i skal sy forskellige stofstykker i.

Brikkerne er syet fast når i lægger jeres stof i valgt placering på jeres plade foran jer. I skal have knapperne og lapperne for at det kan lykkedes at få flest felter fyldt ud og samtidig have en masse knapper i lommen ved endt spil.

Hvor meget du skal betale i knapper, og hvor lang tid det tager at sy (felter som skal rykke frem på pladen) fremgår af stofstykkerne rundt om spillepladen.

Udfyld felterne på din plade så godt du kan. Saml på knapper, og undgå at lave huller i dit tæppe, da det giver minus point ved endt score.

Nogle brikker er for dyre, eller i den forkerte form, men du skal jo sy, og helst bedre end din makker.

Patchwork er farverigt og udfordrende, hvem vidste det kunne være så sjovt at sy?

8+

30 min.

2 pers.


SantoriniSantorini er en Ø i Grækenland som er kendt for sine hvide huse og blå tage, og dem skal vi bygge.

Det er en slags kryds og bolle i 3D hvor man både vil have sine 3 på stribe, men også forhindre sin modstander i at få en sejr.

Den som får sin arbejder op på 3. etage først, vinder. Men så nemt er det alligevel ikke, fordi hver spiller bliver tildelt en valgfri eller tilfældig valgt græsk Gud, som har en evne til fordel for den anden spiller.

Efter valgte Guder, ændres taktikken og spillet sig som et helt nyt hver gang du spiller. Det gør Santorini varierende og udfordrende hele tiden.

Spillet er smukt og enkelt i sit regelsæt. Flyt. Byg. Men følg samtidig de fordele/ ulemper som jeres Gudekort fortæller jer. Spillet kan spilles med op til 4 personer står der på pakken, men efter min personlige mening så ER Santorini kun et 2 personers spil.

Når spillet er færdig så tag og kig på jeres Santorini ø.

Det er så smukt!

8+

mellem 15-20 min.

2-4 pers.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

The Witcher

Opmerkingen


bottom of page