Fakta
Udgiver: Mattel Games Udvikler: Nick Hayes
For længe siden i en tid som ingen kan huske længere, fortalte man sagnet om fem forskellige dyr fra skoven som steg op til stjernerne og kom tilbage til jorden som alvidende åndeskabninger. Fra tid til anden ankommer mennesker til skoven for at søge kundskaber og læring fra stjernerne gennem de fem åndelige dyr. Men dette er ikke en nem opgave. Før man kan blive lærd og alvidende som dem, må menneskene først samle smukke sten, glatte og hærdede fra deres mange år på jorden til åndedyrene som derefter vil berige giveren gavmildt. Dog skal menneskene være på vagt for den jaloux og snedige prærieulv som elsker at stoppe de folk som vil give de smukke sten til åndedyrene.
Spirits Of The Wild er et spil for to personer som udkom i 2018 fra Mattel Games hvilket kom bag på mig. Jeg vidste ikke på forhånd at Mattel lavede brætspil som Spirits of The Wild, da jeg syntes dét spil falder helt udenfor det Mattel er mest kendt for som er børnelegetøj eller som Barbies ubestridte skaber. Så det var lidt af en overraskelse.
Spillet består af en skål, en pose med sten og 2 spillerplader, åndehjælper-kort og valgkort. Spillerpladerne er af kraftig pap med mat tryk som giver de blanke farvede sten man placerer i hullerne en næsten 3D fornemmelse. Hver spiller får en plade og 6 valg kort hver man lægger med billedsiden opad under sin plade. Bland de 6 mægtige åndehjælpere (de store kort) og del dem op i 2 bunker, og så er i klar til at starte. Den første spiller vender ’tag to sten’ kortet med billedsiden nedad, og kan ikke benytte dette kort indtil man tager et valg kort som vender alle vendte kort om igen. Hvert dyr på jeres plade giver jer point men har kriterier for hvordan man udnytter pointscoren bedst. Det handler primært om farve kombinationer såsom 3 ens, par, point for hver farve m.m. Men det står helt klart og tydeligt på jeres plade hvad som gør sig gældende.
Hos hvert dyr er der en plads til en enkelt sten på modsatte side af point-stenene. Stenen som skal placeres her er en åndesten som adskiller sig fra de andre ved at ligne en månesten på en prik. Når den sten ligges på sit felt låses det pågældende dyr og der kan ikke placeres flere sten her, og de opsamlede point på dette dyr fordobles ved endt spil hvis man har udfyldt kravene for at opnå point. Når den 5. månesten/ åndesten trækkes fra posen slutter spillet øjeblikkeligt.
Prærieulven.
Prærieulven i spillet har det formål at blokere modstanderens stenudvikling på et valgfrit dyr. Ulven kan kun flyttes ved brug af sine valg kort foran sig, og når man har ulven på sin spilleplade er pågældende dyr ulven står på, låst for enhver udvikling.
Så et kort resumé er; Vælg et kort under din plade og udfør den handling kortet beder dig om, når den 5. månesten lander i den fælles skål er spillet slut og pointene tælles sammen. Den med flest point vinder. Nemt og ligetil. Det som er svært er, at FINDE spillet!
Spillet er på lager i bl.a. Tyskland med tysk skrift på pladerne og kortene, søger du den engelske version så er det i skrivende stund kun eBay som har spillet til salg. Spillet er tydeligvis hypet helt vildt fordi det er svært at erhverve sig. Spillet er appetitvækkende grundet de flotte sten og nemme gameplay, og jeg forstår godt hvorfor folk gerne går den ekstra mil for at få Spirits Of The Wild på hylden. Stenene, skålen og pladerne er af ekstrem høj kvalitet. Kortene er helfarvede på begge sider og er papirstynde. Da kortene skal blandes og vendes i et væk undrer jeg mig over hvorfor netop de kort så er lavet i lav papirs kvalitet. Kortene anbefaler jeg at give et sleeve hvis man har mulighed for det da det er uundgåeligt de får ridser og motiverne vil få hvide slidmærker på sigt.
Men er Spirits Of The Wild blot et trofæ spil?
Et spil du kan prale med du ejer, men aldrig spiller, men som du tager ned fra hylden fra tid til anden og åbner posen med sten og nulre dem mellem fingrene og lukker kassen igen og sætter den tilbage på hylden for at samle støv? Spillet er nemt at gå til og selv børn kan være med og forstå mekanikken lynhurtigt. Det er også et hurtigt spil som tager max. 30 minutter at spille, oftest hurtigere, som gør spillet overlegent som en appetitvækker før i sætter et større spil på bordet, eller blot som et spil i præcis kan nå hvis i er i tidsnød. Selvom du skal forholde dig primært til dine point under spillet, så er der konstant samspil med din modstander da i deler skålen med sten og flytter jeres ulv frem og tilbage imellem jer. Og så er det virkelig bare så flot. Jeg finder spillet spændende nok til at spille det igen, så det ender ikke kun for hylden for at samle støv hos mig, det bliver spillet fra tid til anden.
Tematikken omkring kundskaber og ånder virker lidt søgt. Jeg ville få meget mere ud af tematikken hvis spillet faktisk GAV dig kundskaber og visdom når du har givet dyrene dine sten. I stedet får du blot point. Havde der i stedet var en bunke kort eller figurere der indgyder visdom, kundskaber og store skatte sammen med dine point, så ville spillet være absolut en vinder.
Spillet er flot, og lidt af et trofæ.
Et godt spil hvor i vil få et kvalitetsspil til sølle 18 euro hvis i køber den tyske version.
Hozzászólások