top of page
  • Mikael Bisp

Super Mario Party Superstars


Fakta

Udgiver: Nintendo Udvikler: NDCube Platform testet på: Switch

Mario Party Superstars er anden gang vi får lov til at spille et Mario Party spil på Nintendo Switch, Super Mario Party udkom allerede i 2018 på Nintendo Switch, det blev dog kritiseret for nogle mangler på online siden; for meget motion controller styring og for lidt indhold. Nu prøver Nintendo igen med et nyt spil til Switch, denne gang med nogle af de mest populære mini-spil og 5 af de bedste spilplader fra Nintendo 64 æraen. Vi har selvfølgelig testet, om denne udgave af Mario Party er et køb værd. Superstars indeholder 5 spilbræt fra Nintendo 64 udgaverne. Tropical Island og Birthday Cake fra Mario Party, Space Land og Horror Land fra Mario Party 2, og Woody Woods fra Mario Party 3. Spillebrætterne er perfekte kopier af de originale baner, de har dog fået en grafisk overhaling, der får dem til at passe ind til et grafisk udtryk anno 2021. Samtidig er der udvalgt 100 minispil fra alle de foregående Mario Party spil, efter sigende skulle det være nogle af de mest populære minispil igennem tiden, dette er dog relativt, da dette altid vil være en smagssag. Akkurat som ved brættene, så er alle minispil blevet finpudset på grafik og lydsiden. Der er 8 spilbare figurer fra start i spillet, alle de ting jeg har nævnt her er tilgængelige fra starten af i spillet, der er ingen figurer, brætter eller minispil gemt i spillet.

Der er sikkert flere her, som aldrig har spillet et Mario Party spil før, så jeg må nok hellere lige forklare, hvordan et spil fungerer. Helt simpelt fortalt, så er det en digital udgave af et brætspil, hvor 4 kendte figurer fra Mario universet skal kæmpe om at samle flest stjerner. Formålet er som sagt at samle flest stjerner, hvert spil starter med at stjernen bliver placeret et tilfældigt sted på banen, ved hjælp af en terning skal man så flytte sig over til denne for at købe den for 20 mønter. Man bruger en terning med cifrene 1 til 10, hvorefter spilfiguren flytter sig det antal man slår med terningen. Man starter hvert spil med 10 mønter, disse kan bruges til at købe forskellige ting som gør livet nemmere for spilleren eller sværere for modstanderne. Her er alt fra ekstra terninger til fløjter som flytter rundt på stjernen på brættet, men mønterne skal også bruges til at købe stjerner med, så det gælder om at have styr på økonomien i det her spil. Felterne på brættet har flere forskellige funtioner, nogle af dem giver dig ekstra mønter når du lander på dem, andre fjerner mønter fra dig, andre giver dig muligheden for at vinde en genstand eller flere penge osv. Det er tilfældighederne som bestemmer udfaldet i de fleste tilfælde. Inden spillet begynder vælger man hvor mange runder man ønsker at spille, man kan vælge 10,15,20,25 eller 30 runder, en runde slutter når alle 4 spillere har slået med terningen. Mellem hver runde skal spillerne deltage i et af de 100 forskellige minispil. Der findes 2 typer minispil, alle mod alle og 1 mod 3 spillere, vinderen af et mini spil får ekstra mønter. Spillet slutter når de valgte antal runder er færdige, vinderen af spillet er så den spiller, der har samlet flest stjerner igennem runderne, i det tilfælde at flere spillere har samme antal stjerner, er det spilleren med flest mønter som render med sejren.


Man har mulighed for at gøre udfaldet at af spil en smule sjovere ved at tilføje bonus stjerner. Bonus stjerner uddeles når spillet er slut, det er tilfældigt hvordan stjernerne uddeles, nogle gange får spilleren som landede på flest røde felter en stjerne, andre gang er det spilleren som vandt flest minispil som får en stjerne. Det er tilfældigt men kan være med til at vende et spil helt på hovedet. Jeg har oplevet flere spil hvor det faktisk er den spiller, der har samlet mindst stjerner i spillet som pludselig vinder. Er man ikke typen som kan lide denne type for tilfældigheder i sine spil, så kan man slå dem fra så de ikke får nogen indflydelse på spillets udfald. Der mulighed for at spille alle minispil for sig selv, ved at besøge minispil bjerget kan man selv vælge hvilke minispil man vil spille, uden at skulle bruge tid på et spilbræt. Det er også her man kan træne sig i alle minispil, det er her du bliver til Rocky Balboa der løber op af trappen, alt imens The Final Countdown spilles inde i dit hovede. Eneste forskel er at du er Prinsesse Peach der hopper sjippetov mens titelmelodien til Mario Party spiller i baggrunden.


I det her spil har man mulighed for at spille online mod venner og ukendte folk, eller man kan spille med sine venner i samme rum på en eller flere Switch konsoller. Det er sjovt at spille online, men hvis man spiller mod en person med en dårlig forbindelse, så kan man godt opleve en smule lag, og det er ikke sjovt midt i et hektisk minispil. Jeg skal dog ærligt indrømme at jeg selv foretrække at spille Mario Party Superstars mod personer, som befinder sig i samme fysiske rum som mig selv. Som ved alle andre brætspil, er det reaktionerne fra modspillerne som driver min lyst til at vinde over dem, det føles bare forkert at vinde over James fra Texas, når jeg ikke kan sidde og pege fingre af ham og råbe “taber,” det fungerer meget bedre når jeg spiller mod mine børn. Jeg er stor fan af de 5 brætter som er valgt til denne udgave, der er en dejlig variation og de er fyldt med mange herlige detaljer som gør runderne sjovere. Vi har hver vores favorit bræt herhjemme hos os, men vi hygger os lige meget uanset hvilket bræt vi vælger. Der er masser af genveje, begivenheder og variationer i dem alle sammen. Mini spil udvalget er dejligt varieret, det virker faktisk som om de har fundet de sjoveste spil og remastered dem, her er ingen irriterende motion control spil, og kun et spil hvor man skal dreje hektisk rundt på joysticket for at vinde. Der er et par af dem som minder lidt om hinanden, der er f.eks. 2 spil hvor man skal tælle figurer som er på skærmen, men generelt så er der stor variation i minispil. Dette betyder også at det ikke altid er samme spiller som vinder hver runde, på den måde føles det hele en smule mere retfærdigt. Hvis man ikke kan samle 4 spillere så bliver de resterende spillere erstattet af CPU spillere, man kan selv vælge hvor svære disse modstandere skal være. I den her udgave af Mario Party har udviklerne tilføjet muligheden for at gøre cpu modstanderne hurtigere, følelsen af at skulle vente i evigheder på at spillerne bliver færfige fjernes næsten helt. Spil er på den måde meget hurtigere, man sidder ikke og kigger på unødvendige træk som foretages af computeren, det irriterede mig meget i de ældre udgaver af Mario Party spillene.


Udviklerne bag Mario Party Superstars har taget de bedste egenskaber ved spil serien, smidt dem i en stor gryde og kogt dem ned til simpel spilleglæde. På grafik og lydsiden er spillet smukt og velklingende, farver og smukt design er medvirkende til at næsten alle spillere smiler, endda når de taber i spillet. 5 spilbræt lyder måske ikke af meget, men når det er 5 af de bedste så gør antallet ikke så meget, kvalitet over kvantitet, men jeg savner dog muligheden for flere spilfigurer, 8 figurer er ikke nok når man spiller Mario Party Superstars ofte.

Mario Party Superstars er det perfekte hygge spil sammen med venner og famile, der er masser af indhold og udviklerne holder sig til det som de er bedst til, de har fjernet det meste af de unødvendige gimmicks og koncentreret sig om de ting som gør spillene sjove og spilvenlige.

 

Mario Party Superstars har fået en fast plads på brætspils hylden i vores hjem.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Comments


bottom of page