top of page
  • Stoffer

Tales from the Borderlands


Fakta

Udgiver: Telltale Games Udvikler: Telltale Games Platform testet på: Playstation 4 Tilgængelige platforme: Nintendo Switch, Xbox One, Android, iOS, PC, macOS, PlayStation 3, Xbox 360

Det er svært ikke at være begejstret, når man som anmelder bliver spurgt, om man vil anmelde en titel fra Telltale Games, da jeg elsker point and click genren. Tale from the borderlands er ikke nogen ny titel. Det blev udgivet i 2014, men til alles overraskelse lukkede Telltale Games deres studie i 2018. Det har gjort at spillet har været utilgængeligt i længere tid. Nu er Telltale så genopstået, og de har valgt at få det genudgivet til offentligheden. Jeg har kun en ting at sige: Telltale har ikke mistet grebet om den gode historiefortælling!

Selve historien finder sted på Pandora som er den kendte planet for alle Borderlands fans. Der spiller du hovedpersonen Rhys, der går og drømme om at blive den nye Handsome Jack, som var hovedskurken i det foregående spil. Rhys virker ikke til at være skabelonen på en klassisk helt, og der går da heller ikke længe før han bliver slået ned og slæbt som et fanget bytte igennem den golde vildmark på Pandora. Hans kidnapper forhører ham om noget der hedder ”The Gortys Project, men det er ikke noget vi får mere at vide om endnu. I et flashback mens Rhys fortæller sin historie til kidnapperen, arbejder han for firmaet Hyperion, og her er han sammen med sin bedste ven Vaughn, på vej til et møde med sin boss Mr.Henderson. Her forventer Rhys at blive forfremmet, til en langt mere spændende og indflydelsesrig stilling. Men da han kommer ind til samtalen sidder der en anden person end Mr.Henderson, og tingene går ikke som planlagt.

Hvis man tidligere har været i kontakt med Telltale Games, så ved man at de er gode til at fortælle en historie. Det kan man mærke så snart spillet går i gang, at man nærmest bliver draget ind i skærmen, og har svært ved at slippe controlleren igen. Men Tales from the borderlands er også en ældre titel det kan man godt fornemme, og det er synd at den ikke er blevet remasterede til denne genudgivelse.

Hvis du har spillet The Walking dead, så ved du også hvordan Tales from the borderlands fungerer. Du bevæger din person rundt og undersøger, integrere med ting i omgivelserne i klassisk point and click stil. Det bliver bundet sammen af sekvenser hvor du snakker med andre personer, hvor dine svar kan have effekt på den videre handling, og aktion sekvenser hvor du skal udføre quicktime events der afgør udfaldet af fysiske konfrontationer f.eks. der trykkes på knapper, pilekombinationer og lignende mekanikker. I det hele taget handler det om at historien tilpasser sig dine valg. Dog skal man give en hånd til Telltale for virkelig at placere spilleren i nogle svære moralske situationer, hvor følelsen af at have truffet den forkerte beslutning virkelig gør at man lever sig ind i karakteren. Dem der har spillet The Walking Dead eller Batman kender denne følelse alt for godt, og nogle gange er situationerne bare så hårde, at man må gøre det bedste man kan. Med Telltales anerkendte valgsystem skaber man virkelig sin egen historie. Styringen er som man kender det fra PS4 på en controller, og det fungerer rigtig godt, jeg foretrækker controller, mere end mus og tastatur især når det gælder Telltale games.


Telltale games har tidligere brugt den grafiske stil til at efterligne hvordan tegneserier ser ud, men Tales from the borderlands har alligevel et unikt udseende. Der er skruet op for farverne her sammenlignet med The Walking Deads udvasket farveregistre. Karaktererne er godt designede og er godt animerede, teksturerne står klart, og man kan virkelig se at det er et Telltale spil. Når det så er sagt, så er Tales From The Borderlands et hæsblæsende eventyr med et fantastisk manuskript, hvor dialogen er velskrevne og stemmeskuespillet er helt i top.

Det er humoren, stemningen og interaktionen mellem figurerne også, og det er altid underholdende. Den typiske humor som er kendt i Telltale Games spil er enten den grav-alvorlige, tørre eller overdrevene. F.eks. da vores hovedperson Rhys kører et stakkels dyr ned, og Vaughn svarer: ”Jeg håber ikke det var en grim person vi ramte.” Typisk kendetegn for Telltale. I deres andet spil ”A Wolf Among Us” var humoren meget mørk og dyster, men samtidig havde sine lyse og satiriske øjeblikke. Hvorimod i dette spil er det lidt mere falde på halen-komedie. Men det gør heller ikke noget. Tales from the Borderlands er et skørt og hæsblæsende univers, for folk som kender det, og dem som ikke gør vil blive positivt overrasket. Men der er mange tekniske fejl. F.eks. forekommer der rigtig ofte grafikfejl, stemmerne er ikke ordentligt synkroniseret, og lyden er dårlig produceret. Når jeg nu nævner lyden i spillet så er stemmerne ofte for lave i forhold til lydeffekter, og lydsporet, hvilket er super ærgerligt da stemmerne mellem karaktererne er det som bærer spillet. Men når det så er sagt så er musikken i spillet bare i top, og jeg griber mig selv i at stå og danse med inde i stuen når min iPhone er sat til højtaleren.

Men jeg kunne også godt tænke mig at der nogle steder bliver klippet et halvt sekund hurtigere mellem kameravinklerne, og loading tiderne var 10-15 sekunder kortere, det virker stadig som forholdsvis lang tid at sidde og kigge i en sort skærm, især når vi er kommet så langt på den tekniske front med en PS4. Derudover har spillet en irriterende måde at gemme på. Et save forekommer hver gang en ny scene starter, men nogle scener er meget lange og livet byder på mange afbrydelser. Det er langtrukkent at skulle spille en lang scene forfra og høre alt dialogen igen, for du kan ikke springer den over. Det er desværre noget som Telltale har lidt meget under. Jeg ville dog ønske at disse fejl ville være rettet når det nu er en genudgivelse, det er jeg meget uforstående overfor. Men det var ikke noget der ødelagde min spilleglæde.

Jeg vil anbefale spillet til alle der har den mindste interesse i Borderlands eller bare godt kan lide at være en del af historien.

Alle nyankomne kan være med, og man føler med de personer man kommer til at stifte bekendtskab med. Det er et suverænt spil med en rigtig god historie, og tilbage er der kun at sige:

Velkommen tilbage Telltale Games!

Du har været savnet.

 

Et godt spil som vi anbefaler, også til fuld pris.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Comentários


bottom of page