top of page
  • Aili

Unstable Unicorns


De ser nuttede ud, du tænker det er ren Disney, indtil du lukker dem ud i folden og alt helvede bryder løs! En lille advarsel inden du overvejer at erhverve dig Unstable Unicorns.

Det er vigtigt du skal kunne tåle at blive stukket i ryggen, miste alt du har arbejdet for, være i stand til at forberede en hævn på størrelse med Sorø og være en ondskabsfuld vinder. Det står umiddelbart ikke i regelbogen, men her taler jeg af erfaring. Spillet er næsten ikke for børn og dårlige tabere, det kan koste venskaber og kold luft i familien bagefter.

  • Men er det sjovt? HELT VILDT!!

Hvis du er typen som sidder med Gloomhaven og nørder ud på 3. dagen uden at have sovet særlig meget og med pizzasovs stadig glinsende lidt på hagen zapper Facebook igennem imens du er på toilettet og falder tilfældigt over denne anmeldelse og læser med og tænker, det er ikke sejt nok til sådan en garvet spiller som dig, så er jeg faktisk nødt til at fortælle dig, du tager fejl.

Du har nemlig præcis brug for det her spil i dit spille gruppe og i din familie, eller når du har gæster til for fest inden i skal videre på bar. Hæng lige på lidt endnu!

2 ting du elsker; Enhjørninger og Ødelæggelse!

Sådan bliver du introduceret til Unstable Unicorn, som er et kortspil for 2-8 spillere. Æsken indeholder 135 kort og en regelbog, og kan spilles fra 8+ år.

Spillets mål er at samle 7 enhjørninger i din stald som det kaldes når du ligger kort ned foran dig. Kortene er delt op i 5 korttyper som er markeret øverst i hjørnet på kortene.

Der er 3 forskellige enhjørnekort:Baby Unicorns har et violet hjørne, og adskiller sig i spillet ved at have sin egen bunke som kaldes børnehaven. En baby har ingen evne, må ikke tages op i hånden eller lægges i den store bunke jeg kalder folden. Hvis en baby bliver ødelagt eller udsættes for en effekt skal den returneres til børnehaven.Basic Unicorns har et lilla hjørne, og betragtes som almindelige enhjørninger. De har ingen effekter men vil altid have en plads i dit hjerte ❤Magical Unicorns har et blåt hjørne, hver magiske enhjørning har en effekt som giver dig en fordel i spillet på forskellig vis.

Spillets 4 andre korttyper er:Magic, som har en grøn stjerne i toppen, de har en gangs-effekt og skal smides brugt kortbunken når det spilles.Downgrade har en gul pil som peger nedad og har en negativ effekt og kan spilles i en ANDENS stald end din. Du må også gerne spille et Downgrade kort i din egen stald, men det anbefales ikke.Upgrade cards har en orange pil som peger opad. Disse kort har en positiv effekt som du kan drage nytte af hver gang det er din tur og befinder sig i din stald.Instant cards har et rødt udråbstegn øverst og er kort som ikke spilles når det er din tur, men er kort man bruger til at stoppe andre spillere i et spille et kort i deres tur. Instant cards er Neigh cards (Næ kort) som tvinger andre spillere til at smide det kort ud de netop skulle spille, men har den spiller også et Neigh kort kan man Neigh et andet Neigh kort indtil en spiller triumfer over den anden og beslutningen for at spille kortet eller ej bliver endegyldigt.

Den som har flest farver på tøjet er den mest unicorniest, og må starte spillet!I skal have 5 kort på hånden og må frit vælge en babyunicorn til at placere foran jer. Bland jeres kortbunke og i en persons tur skal man først se om man har nogle kort foran sig med effekter som skal aktiveres (Der er der naturligvis ikke i startrunden) Ellers skal du 1. træk et kort, 2. spil et kort eller træk et kort mere. Andre spillere kan Neigh dig, hade dig, planlægge en hævn og gøre sig seriøse tanker om hvorfor man faktisk er venner. Den første spiller med 7 unicorns i sin stald kan kalde sig en vinder.

Kortene er sjove og enhjørningerne er flot illustreret med de skønneste navne og deres brutale eller overlegne bonuseffekter. Der er kort som siger du skal skifte din korthånd ud med en valgfri anden spiller, eller du kan forvandle alle enhjørninger om til pandaer og til sidst kan man være flabet nok til at destruere alle spillernes opgraderings kort. Det er alt andet end nemt at skaffe sig de 7 enhjørninger, og et spil kan sagtens tage op til en time, alt imens du tværer dine venner ud på bordpladen, stjæler deres kort eller destruerer dem imens du sørger for at lægge de bedste kort i din stald. Stemningen er mægtig i et spil, og fordi spillet kan vende en spiller på hovedet inden den 7. enhjørning rammer bordet skal man passe rigtig godt på at ikke hovere før tid, fordi enhjørningerne er fuld af grusomme overraskelser!Der er masser af grin og høje råb og blusrøde kinder i arrigskab når man spiller Unstable Unicorns, og det bliver ikke mindre sjovt som et festligt indslag når man drikker i vennelag, og da spillet er nemt at lære så er spillet også egnet til nye spillere.

Unstable Unicorns er et ubarmhjertigt spil pakket ind i nuttede tegninger og hvad der ligner søde enhjørninger, men du skal ikke lade dig narre. Spillet er værd at spille igen og igen. Unstable Unicorns som jeg har anmeldt her er grundspillet, og der findes enorme mængder af udvidelser i forskellige temaer til Unstable Unicorns man kan tilføje for at give spillet lidt mere regnbuedrys, kampe, vulgære tiltag og endnu mere humor.

 

Et af årets bedste kortspil indtil videre!

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Comments


bottom of page