top of page
  • Mikael Bisp

WWE 2K22

Opdateret: 7. maj 2022


Fakta

Udgiver: 2K Games Udvikler: Visual Concepts Platform testet på: PS5 Tilgængelige platforme: PS4m Xbox One, Xbox Series S/X, PC

Wrestling har altid haft en plads i mit liv. Lige siden jeg så min første kamp på tysk TV tilbage i 80´erne har jeg fulgt lidt med i denne absurde verden, hvor store toptrænede mænd og kvinder kæmper kampe, hvor udfaldet af kampen allerede er afgjort inden wrestlerne går i ringen. Det er ren og skær underholdning, lidt ligesom en amerikansk actionfilm, det er jo heller ikke uden grund at nogle af de største skuespillere i Amerika i dag er tidligere wrestlere.


Branchen har ændret sig en del fra dengang jeg begyndte at se, der var det folk som Hulk Hogan, Big Van Vader, Bam Bam Bigelov. I dag er det Brock Lesnar, Seth Rollins, Roman Reigns og Drew McIntyre som står for de store kampe som trækker millioner af seere hver uge. Når det kommer til at lave computer spil med Wrestling branchen, så er der også sket store ændringer siden dengang. Jeg kan tydeligt huske hvor fascineret jeg var af Microleague Wrestling på min Commodore 64 i 1987. Havde den, dengang 12 årige Mikael, rejst frem i tiden til 2022 og havde prøvet kræfter med WWE 2K22 på Playstation 5, ja så havde der nok stået røg ud af ørerne og hjernen var smeltet. Men nok om min historie, det her skulle jo gerne være en anmeldelse af WWE 2K22, så LET´S GET READY TO RUMBLE.

WWE 2K serien havde nogle meget ringe år, spillene var fulde af fejl og der var ikke de store forskelle på de årlige udgaver. Det hele kulminerede i 2020 hvor de udgav WWE 2K20, et spil så fuld af fejl og mangler at udgiverne af spilserien valgte at droppe næste udgave af spillet. De valgte simpelthen at starte fra bunden med 2K22 udgaven.


Spillet indeholder flere spil modes, her er en mere end 20 timer lang single player kampagne, hvor du bygger din egen wrestler og skal arbejde hårdt for at nå toppen af WWE. De kalder det MyRise og kan spilles som både kvinde og mand, på den måde er der faktisk mere end 40 timers underholdning gemt her. Jeg var godt underholdt på min vej igennem denne mode, mit største problem ved denne mode er som Elvis sang, ”lidt for meget snak og for lidt action”, der er alt for meget tom tåbelig snak i den her mode, og de har pøvet at efterligne WWE wrestlernes slang hele vejen igennem. Her taler vi ikke om folk som har spillet med i teater udgaven af Shakespeares Macbeth, det er folk, hvis største skuespiller præstation er en forklaring af hvordan de spiste Cornflakes til morgenmad, hvor de spænder overarmene og brøler ”IT`S GREAT” ind i kameraet. Det er sjovt i et kvarter, men her siger jeg pænt nej tak til 20 timer i selskab med dem.

Der er også en Showcase mode med i år, den her gang følger vi Rey Mysterio´s kamp fra bund til top. Dette er en rigtig fed blanding af rigtig video optagelser fra Rey´s kampe og virtuelle kampe, som du skal udkæmpe mod nogle af de største wrestlere som Rey har mødt i sin lange karriere. Det her er meget mere underholdende end MyRise, det er kort og kontant og du oplever en wrestlers karriere på en fed anderledes måde.


En meget ventet spilmode er MyGM, som endelig er tilbage efter at have været med i WWE Smackdown vs. Raw fra 2008, en mode hvor du er manager af en af de store WWE serier. Du er simpelthen General Manager og bestemmer hvem der skal slås mod hvem, du er manden/kvinden bag showet. Desværre er det ikke helt så fedt som det lyder, der er kun 3 kampe pr. Uge og der kan kun kæmpes om 2 titler i de forskellige brands, her er ingen tag teams eller andet som kræver mere end 2 wrestlere i en kamp. Heldigvis er der en del dybde i denne mode, så det føles ikke helt så kedeligt som det lyder. Denne dybde opnås gennem rivaler, ratings, special effects, reklamer og meget andet, så der er altid noget at tænke over.

MyFaction er WWE´s forsøg på at lave deres egen Ultimate Team mode, forestil dig Fifa´s ultimate team mode, men istedet for at du åbner kort pakker med fodboldspillere, så åbner du pakker fulde af letpåklædte mænd og kvinder. Det lyder måske lidt frækt og erotiskt, her må jeg desværre skuffe, det er en meget simpel og halvkedelig kopi af andre sport spil´s succesfulde modes. Det største problem er at du ikke kan spille mod andre spillere, du kan kun spille mod computerstyrede modstandere, her forsvinder glæden lidt ved denne mode. Det fede ved at samle sport-kort er jo at vise andre spillere hvor fede dine kort er, det er ikke helt det samme at vise dit Ultimate Hulk Hogan kort til din Playstation 5´s cpu i et lille lummert værelse. Men man kan da håbe at udviklerne senere vil åbne for en online mode her, da det sikkert er en fed mode mod rigtige levende personer.


Der er selvfølgelig også alle de andre typiske spil modes i spillet, der mangler intet her. Du kan bruge uendelig meget tid på at lave din helt egen wrestler, og sætte ham i kamp i alle mulige kampe. Alt det som fans elsker og gerne vil spille er stadig med i 2K22 udgaven af spillet.

Nu sidder du sikkert og tænker ”MIKAEL HVORDAN ER KAMPENE?”, og ups det havde jeg helt glemt at skrive noget om. Men bare rolig, det er faktisk det bedste ved hele spillet. Kamp systemet er blevet skrottet helt, hvorefter de har forsøgt at lave et helt nyt system. Nu er der endelig en smule dybde i spillet, der er hårde og svage slag og spark, der et endda lavet et kombo-system ala Tekken og Street Fighter spillene. Du kan dog være helt rolig, du skal ikke sno dit joypad rundt en kvart omgang, trykke trekant og cirkel efterfulgt af 13 skiftende tryk på R1 og L1 bare for at lave en clothesline, det her er langt fra så komplekst som i de førnævnte spil, det er simpelt men tilfører spillet et tiltrængt friskt pust. Der er en masse nye moves og måder at udføre dem på, jeg kan rigtig godt lide det nye kampsystem, jeg ville dog bare ønske at der ikke var så mange sekvenser hvor man skal hamre på en tast rigtig mange gange for at slippe ud af et hold, jeg hader meningsløs joypad vold, jeg kan godt se hvad udviklerne forsøger at formidle til spilleren via denne funktion, men dette er ikke endbetydende med ar jeg kan lide det. For det meste fungerer styringen upåklageligt, det er dog sket at min wrestler ikke rigtig reagerer på mine inputs, det resulterer ofte i nogle pinlige situationer hvor wrestleren f.eks hopper ned fra hjørnet med albuen først, men istedet for at ramme modstanderen så vælger min wrestler at lave noget som ligner er ufrivilligt samleje med gulvet. Det sker heldigvis ikke ofte, men når det sker så er det frustrerende og kan resultere i en tabt kamp.

Grafisk er Playstation 5 udgaven,som jeg spillede, virkelig flot, i Showcase mode hvor de skifter mellem spilbare sekvenser og videoer af rigtige kampe, sad jeg engang imellem og blev små forvirret, jeg lagde flere gange slet ikke mærke til at det var mig som skulle tage mit joypad og kæmpe. Der er dog nogle småting som ødelægger den perfekte illusion af at være tilskuer til en rigtig wrestling kamp, men det er som sagt småting, jeg er ihvertfald imponeret af grafikken i spillet. Lydsiden er også fed (bortset fra det førnævnte skuespil i MyRise), specielt kommentatorerne under kampene er vildt fede. Jeg kunne dog sagtens ønske mig et bedre soundtrack, der er ikke mange sange med i spillet, der er en smule Motorhead, The Weeknd og Machine Gun Kelly, langt fra samme bredde og dybde som i f.eks. Fifa spil.

WWE 2K22 er en klar forbedring af WWE 2K serien, det har flere modes og et helt nyt kampsystem. Det er lidt som Hulk Hogan som var populær i mange år, men så blev fans trætte af ham, de ville have noget nyt, så Hogan opfandt sig selv på ny med NWO æraen. Hulk blev ond og ændrede 100% karakter, det var en fed ændring som fans elskede og faktisk endte med at gøre Hulk endnu mere populær. Hogan var ikke perfekt, han var stadig et kvindehadende menneske hvis popularitet var steget ham til hovedet. WWE 2K22 er heller ikke perfekt, men det er en klar forbedring af de gamle spil. Der er stadig plads til forbedring, men ligesom WWE i virkeligheden, så er det ”Entertainment” hele vejen igennem.

 

Et af årets bedste titler!

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Comments


bottom of page