top of page
  • Per Mirabilis

Retro Detour - Little Big Adventure 2: Twinsen’s Odyssey


Denne serie er ikke en anmeldelse af ældre spil, men nærmere et tilbageblik på nogle af de titler som har været med til at forme vores forståelse af den mangfoldighed som spil genren har. Når vi diskuterer og debatterer ældre spil, som vi har en følelsesmæssig forbindelse til er det svært ikke at lade sig føre tilbage til dengang hvor man brugte tid, sved og tårer på at spille spillene. Retro Detour er derfor et tilbageblik - hvor der kommer følelsesmæssige tanker og holdninger til kende, og ad omveje kommer til hvad der gør spillene til noget specielt.

Vi skal tilbage til 1998, hvor jeg for første gang havde mit møde med Little Big Adventure universet. Men spillet udkom allerede året før i 1997. Instruktøren bag ved er Frédérick Raynal – som også er manden bag Alone in the Dark – Little Big Adventure 2 er dog ikke et gyser spil. Lidt uortodokst startede jeg med at spille toeren frem for seriens første udgivelse.



Little Big Adventure 2 er et singleplayer adventure spil (hvem kunne have forud set det?) med elementer fra både action og rollespils genren. Helten i spillet, Twinsen, styres ved at bruge tastaturet. Vi kan styre Twinsens bevægelses måder ved skifte mellem fire forskellige typer; Normal (Hvor man kan interagere med personer og objekter), Sporty (Hvor man kan løbe hurtigere og hoppe længere), Aggressive (Hvor man Twinsen er klar på at slås) og Discreet (Hvor man kan liste rundt). Undervejes i spillet kommer man til at gøre brug at hver af disse måder. Universet er meget interaktivt, man kan interagere med mange personer og objekter – og få feedback. Største delen af samtalerne i spillet er voiced, hvilket holder fuld ud, sammen med den gode stemningsmusik som spillet har. Undervejes i spillet er der flere full motion video sekvenser. Grafikken er bygget op omkring 3D-polygoner og spillet har en openworld fornemmelse over sig, nogle områder er låst, ind til man låser dem op igennem historien. Jeg husker grafikken som værende pænere, og tiden har dog heller ikke været helt så god ved spillet som man kunne ønske. Men spillet indeholder takket været et tiltalende gameplay og historie, så man glemmer helt grafikken.



Historien starter i en rum tid efter handlingerne i Little Big Adventure 1, hvor helten Twinsen besejrer den onde Dr. FunFrock. Helten i Little Big Adventure 2 er igen Twinsen - som bor sammen med hans gravide kæreste Zoe. Spillet starter med en regnstorm hen over øen Citadel Island, hvor vores helt har til huse på planeten Twinsun. Under regnstormen styrter Twinsens drage-lignende ven Dino-Fly ned, og lander i Twinsens baghave. Nu skal Twinsen finde en måde at kurere Dino-Fly på – dette sker ved at søge hjælp af helse-troldmanden på nabo øen Desert Island. Problemet er bare at færgen ikke sejler så længe der er stormvejr. Twinsen bliver nødt til at finde den lokale troldmand på øen, som kan kontrollere vejret. Men det kræver ligeledes at vores helt finder bestyreren af fyrtårnet, således troldmanden kan udføre magi til at stormvejret forsvinder. Men han er ikke at finde ved sit fyrtårn.



Efter en del søgen på Citadel Island finder vi bestyrer og regnstormen forsvinder. Men hov, nu dukker der nogle rumvæsner op; Emsers. Hvorfor er disse rumvæsner nu kommet? Twinsen tager færgen til Dessert Island for at finde troldmanden som har kuren til Dino-Fly, men denne kræver at helten tager uddannelsen for at selv at blive troldmand – undervejes i Twinsens træning hører man om at børnene på planeten pludselig er forsvundet. Er det noget disse Emsers, rumvæsnerne, har med at gøre? Efter Twinsen fuldfører hans uddannelse som troldmand - bliver han inviteret, sammen med de andre troldmænd på planeten, til at besøge Esmers hjemplanet Zeelich. Denne består af flere racer, som hver deres unikke udseende. Men det viser sig at være en fælde - Twinsen må undslippe og det lykkes at vende tilbage til Citadel Island - men øen og resten af planeten er under kontrol af rumvæsnerne. Efter at have tjekket konen Zoes velbefindende i deres fælles hjem - får Twinsun en besked fra hans ven, opfinderen Baldino.



Vores helt begiver sig ud for at besøge Baldino på Dessert Island. Men her er Baldino ikke at finde, men Twinsen finder ud af Baldino har bygget et rumskib og tager en nærliggende månen Emerald. Twinsen må finde en måde at komme til Emerald på – og videre derfra tilbage til Zeelich for at finde de savnede børn såvel som de andre troldmænd. Her finder Twinsun ud af at Zeelich er to delt; Et øvre lag over havet - samt er andet som er under havet som er fuldt med giftig gas. Befolkningen (nogle, ikke alle) på Zeelich ser frem til at profetien, i form af skyggeguden Dark Moon vil komme frem og sikre Zeelichs velstand i tiden frem over. Undervejes i historien kræves det at Twinsen finder og opdaterer nogle af de kræfter som ligger gemt – for at kunne besejre Emsers og andre fjender.



Bliver Dino-Fly kureret? Bliver børnene og troldmændene reddet? Går profetien i opfyldelse og hvem er Dark Moon egentlig? Vender Twinsen nogensinde tilbage til hans hjemplanet, hvor den gravide kæreste Zoe venter? De spørgsmål og andre må I selv finde ud af ved at spille spillet. Jeg kan sige så meget – jeg blev solgt første gang jeg spillede. Endda i en sådan grad at jeg byttede mig til at spillet, og lige siden har det været et spil som jeg har fundet frem og sat i den gamle Pentium II maskine og nydt at spille mindst en gang om året. Et råd til jer derude; Husk og gem spillet løbende undervejs. Det er en klar anbefaling her fra. Little Big Adventure 2 kan købes på STEAM såvel som GOG – her er de versioner Windows 10 kompatibel og burde køre gnidningsfrit på nyere maskiner. Hertil findes der versioner til både iOS og Android.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

The Witcher

bottom of page