top of page
  • Stoffer

Star Wars: Squadrons


Fakta

Udgiver: Electronic Arts Udvikler: Motive Studios Platform testet på: PC Tilgængelige platforme: PS4, Xbox One

Jeg glemmer aldrig dengang jeg så Star Wars (eller stjernekrigen som den hedder på dansk) første gang.

Luke Skywalker sidder i sin X-Wing, og han skal til at fyre sit missil af der skal afgøre dødstjernens skæbne.

Hvordan mon det føles at flyve i en X-Wing eller en Tie-Fighter?

Nu har du chancen selv for at prøve det, og en drengedrøm går i opfyldelse.

Men historien kort fortalt er at du følger kaptajn Lindon fra imperiets side i starten af spillet. Han bliver vidne til at Dødstjernen tilintetgør planeten Alderaan. Derefter beordre Darth Vader sine speciel trænet piloter i at nedkæmpe de flygtninge som overlevede sprængningen. Det bliver for meget for Lindon og han bliver en afhopper og går over til Rebellernes side. Spillet starter så 4 år efter imperiet faldt. Så det er spændende.

Grafisk er spillet rigtig flot og detaljeret. Man kan godt se at spillet er udviklet til VR, men det er intet problem at spille spillet uden VR.

Men det vil være godt med et kraftigt grafikkort. Anmelder brugte et GTX 980 4gb.

Jeg var først og fremmest betaget over cutscenes, hvor levende det kan se ud i dag og hvor levende figurernes bevægelser og mund er i samhørighed.

Men cockpittet hvor man sidder som hovedperson, er jeg dybt imponeret af. Det var virkelig banebrydende! Alle de knapper, slanger, handsker, dragter, hjelme, flyglas der bliver ridset og røg der stiger op fra instrumentbrættet. Hold da op hvor er det dog godt lavet!

Man ser det i 1st person og når man drejer hoved i cockpittet og ser arm og albue, så er der virkelig blevet kælet for detaljerne. Der er så mange detaljer og det er hel vildt. Ja, VR ville virkelig komme til sin ret.

Vi kommer ikke udenom John Williams klassiske soundtrack, det må og skal med i et Star Wars spil. Der er selvfølgelig også andre numre som Motive selv har komponeret, men når man hører Johns fornemme genistreg dukke op. Så er der tårer i øjnene. Man SKAL bruge et ordentligt head set til sådan et star wars spil i dag. Der er fart på, der er knald på, der er eksplosioner. Lyden af dine kammerater der dør omkring dig og giver deres sidste dødsskrig, er simpelthen så godt lavet at det er en fornøjelse. Lyden er virkelig i top. Vi kunne lige så godt sidde i biffen, og se spillet som film hvis dette var tilfældet.Spillet er meget avanceret. Dette er et Wing Commander i Star Wars udgave. Nu ved jeg godt at det er helligbrøde at sammenligne Wing-Commander med SW. Men der er mange ting der skal gå op i en højere enhed. Når man flyver f.eks.: så kan man omdirigere strømmen til laser, skjold, motorkraft. Man kan også styrer skjold forfra skibet og bagfra. Man kan tilkalde hjælp over radioen og man kan scanne forskellige objekter til at finde ud af hvad skibene indeholder? Det er bare én ud af mange features der er med. Det vigtigste af det hele, der er et godt sigte system med også. Du kan spille kampagnedelen i 4 forskellige sværhedsgrader: Story-mode, Pilot, Veteran, Ace. Det giver lidt sig selv hvad de forskellige grader gør. Men det viser også at man kan spille spillet om og om igen. Det er en spændende historie og det giver virkelig udfordring at sætte sværhedsgraden op. Man er også i hangaren på begge sider, og snakker med de forskellige folk som udgør ens hold. men man kan ikke deltage i samtalen man er nødt til at overvære briefingen og man kan ikke gå frit rundt som man kunne i de gamle spil. Man spiller desværre ikke ren Empire eller New Republic. Nej, du er nødt til at spille begge sider for at være med i spillet. Ærgerligt at man ikke kan vælge side fast men at man er tvunget til at spille begge sider. Øv det er bare min mening.

Multiplayerdelen gør det rigtig godt! Den består af de 2 modes Deathmatch (Dogfight), og den holdorinteret nemlig Fleet Battle.

Man kan mærke at dem der spiller multiplayerdelen at de har gjort det længe, og vi andre kommer hurtig til kort. men det anbefales også at man tager en øver så man er sikker på at man er med og man er forberedt på det værste. Meget godt fundet på i øvrigt. Der er ikke ventetid på serverne, man kommer hurtig ind på multiplayer.

Når det er sagt.

Er man star wars fan køb dette spil, det er virkelig en fornøjelse at sidde inde i et cockpit og bare smadre det ene fly efter det andet.

Der er en go historie og der er mange hints til Star Wars Bøger og Star Wars Serier (Rebels blandt andet)

Men det er et fanservice spil og folk der ikke forstår sig på SW vil nok have lidt problemer med at forstå spillets historie, fordi det kræver at man har set filmene og kender lidt til universet i forvejen.

Men ellers er chancen der nu til at lære universet at kende?

May the force be with you!

 

Et godt spil som vi anbefaler, også til fuld pris.

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle

Comments


bottom of page